NRK Finnmark åpnet nye lokaler

2013-03-21 22.03.13

Distriktsredaktør i NRK Finnmark Morten Ruud, ordfører Laila Davidsen, Kåre Simensen og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.


NRK åpnet torsdag splitter nye lokaler i Alta sentrum. I forbindelse med den offisielle åpningen av NRK Finnmark kom kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen til Alta.

2013-03-21 22.18.40

– Vi har fått den flotteste plasseringa vi kunne ha fått her i Alta med en fantastisk utsikt som er tilpasset våre behov. Å så ligger jo bygget i sentrum, sier Morten Ruud til Kronstadposten.

I det nye bygget blir det 24 mann fordelt på to radiostudio, K1 og K2, hvorav K1 er det største studioet. Her er det også to redigeringsrom for TV og nyhetsstudio.

– Jeg er kjempefornøyd. Hvis du ser på media i Norge så er det vanskelige tider, men NRK har bestemt seg for å satse på Finnmark. Det har vi gjort med å gjennopprette NRK Finnmark å invistere her i Alta, sier Ruud før han fortsetter: Vi klyper oss litt i armen å tenker: er det sant? Ja, det er det – og vi er veldig heldig.

2013-03-21 22.19.36-1

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen erklærer NRK Finnmark for åpnet!


 

På åpningsdagen var det direkte sendt TV på NRK nett med en rekke musikalske gjester som satt sitt preg på åpningen, blant andre Elle Márjá Eira, Jan Arild Sørnes, Einar Leinonen, Hege Sofie Nilsen, Tara Nicolaisen og Jostein Johansen.

NRKs distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen, fylkespolitiker Johnny Ingebrigtsen, sametingspresident Aili Keskitalo og Alta-ordfører Laila Davidsen var også tilstede.

– Vi satser i Finnmark fordi Finnmarkinger skal ha gode nyheter fra sitt fylke, men det er også fordi hele Norge trenger nyheter fra Finnmark, sier Thor Gjermund Eriksen.

Kronstadposten gratulerer NRK Finnmark med flotte nye lokaler!

2013-03-21 22.39.29Morten Ruud tar første stykke fra kaka!

2013-03-21 22.13.14

Kommentarer

kommentarer