Nå starter cruisesesongen

Arnt Nilsen

Arnt T. Nilsen, havnekaptein i Alta.


 

På søndag klapper cruisebåten Marco Polo til kai i Alta, tett fulgt av Saga Pearl II på mandag, og dermed er årets cruisesesong i gang. 

Til sammen 27 cruisebåter skal innom Alta i løpet av sesongen, flere av dem har nærmere 2000 turister om bord. Vintercruisebåtene ligger ett eller to døgn i Alta mens sommer-
båtene bare ligger et halvt døgn før de som regel drar videre til Nordkapp.

Det er Arnt T. Nilsen, havnekaptein, Hans Roar Christiansen, havnesjef og Kjetil Iki, havnekonsulent, som sørger for at båtene blir registrert og tatt vel i mot når de kommer til havn i Nordlys-
byen. Den siste uken har ikke mindre enn fire Hurtigruteskip søkt ly for været ved kaia i Bukta. Da sørger mannskapet ved Alta Havn for at turoperatørene også får beskjed, slik at passasjerene som ønsker det får tilbud om forskjellige vinteraktiviteter mens de ligger i havn.

Iki

Kjetil Iki, havnekonsulent.


 

I tillegg til å ha oversikt over alt som til enhver tid foregår i havna, sørger havnemannskapet for at de båtene som besøker Alta har tilgang til blant annet strøm, ferskvann, renovasjon og vakthold. De formilder også oppdrag til tau- og fortøyningsbåter, mottak av oljeavfall og spillolje, dykkerservice og elektriker- og sveisearbeider. Nå drives det også med vedlikehold av Snøhvitkaia i Bukta og dykkere er engasjert i en ukes tid for å skifte kjettinger under kaia i Bukta.

Redningsskøyte

Ronald Pettersen og Ulf Stian Andersen ordner luft til dykkerflaskene.


 

Alta Havn KF har småbåthavner i Urnesbukta i Alta og på Storekorsnes, Nyvoll, Korsfjord og Lille Lerresfjord. I tillegg er Kåfjord Marina ved Møllenes tatt inn i havneplan med ca 20 nye båtplasser.

Arbeidsdykk_1

Ronald Pettersen og Ulf Stian Andersen ordner luft til dykkerflaskene.


 

Alta Havn KF ble i 2001 organisert som et kommunalt foretak  (KF) hvor Alta kommunestyre er havnas øverste organ, dernest er det Alta Havnestyre så Havnesjefen. Havnekontoret ligger ved Snøhvitkaia i Bukta.

Mathisen

Tidligere havnesjef Jens-Petter Mathisen tar av og til turen innom sin gamle arbeidsplass.


 

Sarah Sofie Nilsen

Sarah Sofie Nilsen er straks klar til å gå i vannet.

Kommentarer

kommentarer