Møt villmarksbarna på Alta Museum

villmarksbarna

Søndag 7. juni kl. 17.30 – 19.30 kan du møte Villmarksbarna fra Alta som tidligere i år ble kåret til «Årets Villmarking» i Norge.

hi

Villmarksbarna drar på tur året rundt og deler sine opplevelser i TV-serien på NRK Super, i boka «På ville veier», på hjemmeside og Facebook. Villmarksbarna er fire barn (og to foreldre) som er veldig glade i å være ute i naturen til alle årstider. Møter med fugler og dyr er en viktig del av opplevelsen, også i form av fiske og jakt. Siden de bor i Alta har de fleste turene dette som utgangspunkt, men familien har også vært på Svalbard, i Alaska, Troms og på Vestlandet. Villmarksbarna ønsker å inspirere andre til å bruke naturen, både i nærområdet og i den store villmarka, til turer og fine opplevelser. På Alta Museum vil de dele noen av sine opplevelser gjennom film, bilder og fortellinger.

Arrangementet på Alta Museum søndag er en del av programmet for Miljøuka, og er et samarbeid mellom Alta Museum og Alta kommune. Ordfører Laila Davidsen vil også kunngjøre resultatet av avstemmingen som har pågått blant Altaværinger om hva som er Altas beste friluftsområde. I tillegg vil de besøkende få anledning til å bli bedre kjent med bjørnene i utstillingen URUS – bjørner i nord. Her er det blant annet utstoppede isbjørner, svartbjørner, og ulike varianter av brunbjørn – både vår egen europeiske brunbjørn og de noe større slektningene i øst og vest, kamtsjatkabjørn og grizzlybjørn. Som en avslutning på kvelden kan de som ønsker det bli med arkeologer ut og se på de ulike bjørnescene som finnes på helleristningsfeltene i Hjemmeluft.

Arrangementet på museet passer for alle, og det er gratis adgang. Museumskafeen er åpen og selger kaffe, brus, is og gode kaker.

villmarksbarna2

Kommentarer

kommentarer