Kommunalteknikk driftsseksjon

Hoved_1

Fra lunsjrommet på Øyra.


Kommunalteknikk drifts-seksjon heter Alta kommunes avdeling på Øyra. Her jobber de «tøffe» gutta.

Lillemoen

Verkstedsansvarlig Knut Roger Lillemoen.


De som er ute på iskalde dager når vi andre har nok med å holde varmen inne. Det er de som sørger for at det er vann i springen og at du kan trekke ned når du har vært på do. I alt 21 av kommunens ansatte har sitt virke her.

På denne avdelingen er det ingenting som heter værskoft – her må gutta ut selv om det er ekstremt kaldt. Det er da, eller når kulda slår inn, at vannet fryser og rør sprekker. Magne Opgård er avdelingsleder på drift som har ansvarsområdene vann, renseanlegg, kloakk og anlegg.

Opgård

Magne Opgård (til høyre) er avdelingsleder på drift.


 

Knut Roger Lillemoen har ansvar for verksted og bruker nesten halvparten av tiden på kontoret. Alta kommune leaser biler og mindre maskiner. Da er det Lillemoens jobb å sørge for at bilene og maskinene holder den standarden som trengs. Lillemoen foretrekker å bruke lokale leverandører.

De største maskinene som veihøvel etc. blir for dyre å lease og må derfor inn på investeringsbudsjettet. I disse dager venter avdelinga på en ny veihøvel, den gamle er 17 år og koster for mye i vedlikehold og reparasjoner. Heldigvis har det vært så lite snø hittil i år at publikum ikke har lagt merke til at den har stått.

IMG_0303

Geir Haldorsen med den 17 år gamle veihøvelen som nå blir skiftet ut.


 

Med lite snø blir det også lite å gjøre for brøytebilsjåførene. Da er det vedlikeholdsarbeid og annet forfallent arbeid som må gjøres. Nå har de fått satt opp nytt gjerde rundt bygningsmassen på Øyra. Og det kommer ikke snø denne måneden heller i følge Lillemoen – månen tente nemlig i sør.

Da Kronstadposten var på besøk var det god stemning i kantina. Sjefen har hatt bursdag og serverte kake i lunsjen.

– Vi har forresten kake hver fredag før vi slutter av før helga, forteller Opgård.

IMG_0292

Steinar Suhr i den flunkende nye hjullasteren.

Kommentarer

kommentarer