Klargjøring av løypetraséene til Finnmarksløpet

FullSizeRender[1]_1

Når hundekjørerne ankommer sjekkpunktene er de nødt å et sted hvor de kan feste sine hundespann. Derfor lages det en «ankerplass» hvor hundene settes fast. Her er Knut Nilsen i gang med å lage en slik oppankringsplass på Jergul. 


En stor jobb som kanskje ikke alltid har fått den publisitet som fortjenes. Løypemannskapene til Finnmarksløpet legger ned
mange timer og kilometer for at hundekjørerne skal få best mulige vilkår gjennom fylket.

IMG_1839

For å få best mulig løype til hundekjørerne så prøver man å slådde løypene. Men sporene endres svært fort ettersom vær og vind fyller på med snø etter at løypene er slåddet. Her er løypesjef Magne Johansen i aksjon ved Assebakte bru i Karasjok kommune.


FullSizeRender_2

For å klargjøre løypetraseene er det mange mennesker som er i sving. Det er løypekjørere i Alta, i Tana og i Kirkenes som dekker hele løypenettet til Finnmarksløpet. Det går med ganske så mange kilometer på snøscooter og her er det løypesjef Magne Johansen som klargjør en av snøscooterne som benyttes under løpet.


 IMG_1847

Med mildværet som har vært sist uke så slår snøen på elva om til sørpe. Det er en løypesjefs lodd også å plages. Magne Johansen gjør seg klar for å få slådden opp av sørpa. Bildet er tatt natt til onsdag denne uke på Tanaelva fra Karasjok mot Levajok. Naturligvis legges løypene om på slike steder.


IMG_1850

Kaffepause på Levajok tirsdag kveld før returen til Alta.

Kommentarer

kommentarer