«Kjendisen» på Raipas

Unknown

Benedicte Lampe kommer ofte til stallen i Raipas for å stelle Larris og de andre hestene.


 

Det er ikke så mange kjendiser fra Raipas, bortsett fra et par fotballspillende brødre og så Simensen kanskje. Så har vi «Larris» da – dølahesten som hviler ut på historisk grunn på Raipas. Der hvor gruveselskapet i gamle dager hadde sitt hovedkontor, her var visstnok både lønningskontor, pub og butikk. 

«Larris» kom til Alta første gang i 2007 og han pendlet et par år tilbake til Storstuu Winsnes på Singsås ved den kjente lakseelva Gaula. Hans tidligere eiere, Matt Hayes og og kona Anne Marit brukte han i turistøyemed. Matt Hayes er kjent fra Discovery for fluefiskeprogrammet «Wild fisherman» som alle ihuga fluefiskere kjenner til.

«Larris» har også vært med i reklamefilm for det britiske «National Lottery». For et par år siden vant Alan Rowley 2 millioner pund i nevnte lotteriet. Da premien skulle nytes, satt Rowley og sjekket web-kameraer på jakt etter nordlyset. Via kameraet på Parksenteret i sentrum av Alta så han at var det var nisser og hestekjøring i adventstida – dermed kom han hit – og «Larris» økte kjendisstatusen på britisk TV i tillegg til den nasjonale og lokale pressen, inkludert Menighetsbladet. Han dukker også opp på arkivbilder når lokalpressen skal illustrere jula i avisene.

Nå koser den 24 år gamle hesten seg på Raipas sammen med den amerikanske quarterhesten «Lady» og shetlandsponnien «Pepper» samt store og små hesteinteresserte som kommer innom stallen i Raipas.

Unknown-2

«Larris», Ida Henrikke og Julenissen i Alta sentrum.

Kommentarer

kommentarer