Julepapir + bølge-pappsekk = SANT

Julegavepapir og bølgepappsekk

Straks er det julaften, og mang en julegave skal pakkes opp. Det rives og slites i gavebånd, og papiret rives av pakkene og papiret krølles sammen, men så kommer det store spørsmålet, hvor skal vi sortere julegavepapiret da?

Nå er det slik at julepapiret/gavepapir ikke er egnet for gjenvinning til nytt papir.  Det er for mye leire og fargestoffer til at det skal kunne material gjenvinnes. Derfor sender vi dette til forbrenning slik at det blir til energi.

Og for å gjøre det enkelt for våre abonnenter tillater vi at julepapiret settes i den røde sekken for bølgepapp, og Vefas iks sender denne sekken til energigjenvinning i Sverige når vi har tømt avfallsdunkene første tømming etter jul.

Ellers i året er det kun bølgepapp som skal i denne sekken, og dette sorteres ut på Stengelsmoen avfallsanlegg og presses og sendes til Ranheim hvor de lager ny bølgepapp. Gavepapir ellers i året kastes som restavfall.

Sekken settes ved dunken, men husk at det er bare denne sekken som kan stå ved dunken, ellers skal alle de andre fargede posene ligge inne i dunken.

Vefas iks ønsker alle sammen en miljøvennlig jul.

Kommentarer

kommentarer