Juleintervju med ordfører Laila Davidsen: Lengre rullebane klar om 3 år!

Laila Davidsen bilde

Kronstadposten har tatt en prat med vår kjære ordfører, Laila Davidsen nå rett før jul. Vi har stilt henne noen spørsmål som går på politisk arbeid og noen spørsmål av mere privat karakter:

Du var ikke Høyres ordførerkandidat før valget men har nå vært ordfører over tre år. Hvordan har det vært?

Det har vært både spennende, utfordrende og veldig givende – men samtidig har det vært en ensom jobb med lite støttespillere. Allikevel både håper, og tror jeg, at jeg har lyktes med å jobbe godt for Altasamfunnet – både innad i kommunen men også fått satt Nordlysbyen Alta på kartet nasjonalt.

Dere styrer nå i mindretall – er det vanskelig?

Å ikke få flertall for det man gikk til valg på er naturligvis en utfordrende og lite ønskelig situasjon. Allikevel berører det ikke mitt verv som ordfører i for stor grad, da jeg uavhengig av kommunestyrevedtak bruker mye tid på å utvikle byen, promotere næringslivet, stille opp på arrangement, fronte byen utad, markedsføre oss opp mot nye næringsaktører og være en synlig og tydelig ordfører til det beste for hele kommunen.

Hvilke saker i perioden er du mest glad for å ha gjennomført?

Å få gjennomslag for en oppbygging av eldreomsorgen har vært viktig, samt å komme videre i planlegging og utbygging av viktig infrastruktur (som fjerning av bomstasjon, utfylling av rullebane og detaljregulering av avlastningsveien).

Og hva ville du helst vært foruten i perioden?

Debatten om skolestruktur ville jeg vært foruten. Den har slitt på både administrasjon, politikere, elever, foreldre og lærere/rektorer. Den burde vært stoppet allerede for 2 år siden, når man så at det ikke ville bli noen politisk enighet i saken.

Det har vært frisk satsing av Alta kommune i Bukta i forbindelse med forlengelse av flyplassen. Når blir eventuelt flyplassen forlenget?

Flyplassen forlenges i skrivende stund. Utfyllingen startet i høst, og med tunnelmassene vi har tilgjengelig i denne parsellen kommer vi halvveis til mål. Neste parsell bygges om 2 år, så et forsiktig anslag vil være at rullebanen står ferdig om 3 år – 150 meter lengre enn i dag.

Du har ikke tatt gjenvalg, hva gjør Laila Davidsen om et år?

Det vet jeg faktisk ikke, men over nyåret må jeg begynne å sondere videre jobbmuligheter. Det er både litt godt og litt skummelt å ikke vite hva fremtiden bringer, men jeg håper at noen finner nytte i min kompetanse og erfaring slik at jeg også kan ha et givende arbeid i årene som kommer.

Har ordføreren noen gode juleminner som kan deles med våre lesere?

De gode juleminnene er fra barndommen, med åpning av julestrømpe på julaften morgen – åpne EN gave på formiddagen, og lek og familiespill gjennom juledagene. I den tid fikk vi ikke gå bort på besøk før 3. juledag, så det var skikkelig kvalitetstid i flere dager med hele familien.

Hvordan feirer ordføreren jul i år?

Julen i år tilbringes nok i stor grad hjemme hos meg selv, med hunden og gode julefilmer på TV.
Å ha tid til avslapping og ro er viktig for meg i julen – rett å slett lade batteriene og fylle opp ny energi.

Til slutt, ønsker du å hilse til våre lesere nå i forbindelse med julen?

Jeg ønsker å hilse til alle Kronstadpostens lesere, ønske alle en riktig god jul og takke for at så mange har bidratt positivt i Altasamfunnet i 2014. Håper vi i fellesskap kan fremsnakke byen vår i 2015, ha fokus på alt det positive som skjer, og på en konstruktiv måte løse det vi måtte få av utfordringer i det nye året. Det er godt å bo i Alta, og det skal det også være i fremtiden. GOD JUL! 🙂

Vi takker så mye for intervjuet og ønsker ordfører Laila Davidsen en riktig god jul!

Kommentarer

kommentarer