Jul uten sirups snipper

Fasade Ostlyngen_1

Østlyngens Bakeri og Konditori på Elvebakken.


Før jul er alltid en hektisk tid for det tradisjonsrike bakeriet på Elvebakken. Når Kronstadposten stikker innom uka før jul gjenstår det enda litt julebakst før Østlyngens Bakeri kan anse seg som ferdig for i år. 

I år har vi redusert litt på antall sorter, men vi har alle sju slaga og vel så det, sier Kjell Åge Østlyngen. Men vi har ikke sirupssnipper – det har vi ikke bakt i år. Jeg har jobbet litt redusert i år, derfor valgte vi å ikke bake sirupssnipper i år. Nå har jeg på følelsen av at «alle» skulle hatt sirupssnipper, humrer Østlyngen.

Snart 70 år

Østlyngens Bakeri åpnet dørene allerede 3. desember i 1945 og Kjell Åge Østlyngen er 3. generasjon Østlyngen i bakeriet. – Jeg har jo nærmest vokst opp her – begynte å jobbe allerede i 12–13-års alderen – i skoleferier og om sommeren, sier Kjell Åge. Nå er bedriften snart 70 år og det hadde vært moro om noen hadde gamle bilder fra bakeriet vi kunne fått en kopi av, kanskje vi kunne brukt disse til noe.

Fortsetter under bildet.

Kjell Åge

Kjell Åge Østlyngen, ferdig med dagens første økt.


 

Lange dager

På Østlyngens Bakeri er det folk i arbeid allerede fra kl 01:00 om natta. Da kommer nattbakeren og en times tid etterpå kommer pakkeren. Vi må starte så tidlig om vi skal nå bilene som kjører allerede i 4-5-tida om morgenen og hotellene skal ha frokost i 5-6-tida, forteller Østlyngen. Bakeriutsalget åpner vi kl 07:00
– slik at de som skal på jobb kan komme innom og hente seg en matbit på veien.

Lokale entreprenører

Mens vi er inne på Østlyngens Bakeri nærmer det seg lunsjtider og det er en stadig strøm av arbeidskarer innom for å kjøpe seg lunsj. – Vi er veldig glade når de lokale entreprenørene har arbeid i Alta, sier Kjell Åge, da er det mange innom her – det er vi kjempeglade for.

Helkornbrød og mandelsnipper

Liv Johansson jobber vanligvis på Østlyngens utsalg i Parksenteret. Denne dagen står hun bak disken i bakeriutsalget på Elvebakken. – Hit kommer utflytta altaværinger og bare «må ha» helkornbrød og mandelsnipper, sier hun, og legger til at det er en veldig trivelig arbeidsplass.

Se flere bilder i vår papirutgave.

Kommentarer

kommentarer