Johann André Forfang fra Tromsø: Tatt ut til Engelberg og hoppuka

IMG_3367

Johann André Forfang og Phillip Sjøen på Rena forrige helg. Foto: Nicole Tomberger, Norges Skiforbund.


 

Denne helga er det WC i hopp i Engelberg i Sveits. Og på laget er det en debutant.

Det er Tromsøgutten Johann André Forfang (19). Han skal sammen med resten av laget hoppe for de norske fargene på «hjemmebanen» til Simon Ammann. Med på laget er også Philip Sjøen som vi husker skadet seg da han i sitt første møte med WC hoppet bakken helt ned i Klingenthal i årets første WC-renn. Dagen før avreise til Sveits tok vi oss en prat med Johann André Forfang fra Tromsø som bor og trener i Trondheim.

Hva med Engelberg, Johann – hoppet her tidligere?

Ja, det har jeg. Men har ikke fått det helt til her tidligere. Men jeg hopper helt forskjellig nå enn før, så jeg trur ikke det skal bli noe problem. Slik jeg hopper nå føler jeg at jeg mestrer alle bakketyper.

Målsetting denne sesongen?

Det er jo å klare å «ta» nivået i verdenstoppen. Til å begynne med kvalifisere seg til finaleomgangen og senere å klare å plassere seg blant de 10-15 beste på dager der alt stemmer. Det trur det skal være mulig.

Hvorfor stemmer det nå?

Har jo trent godt før denne sesongen. Både fysiske og tekniske tester viser at jeg har tatt nye steg. Fremgangen har væt stor. Forbedringen har på 25-30% på enkelte tester nå i høst.

Hyggelig å få en fra Nord-Norge på laget igjen?

Ja, absolutt. Jeg må jo benytte anledningen nå når jeg føler at det er ledige plasser på laget. Ikke alle veteranene presterer på sitt beste for tiden. Men bredden i norsk hoppsport er stor, så det er bare å jobbe på.

Hva blir det største utfordringen fremover, du er jo kvalifisert til hoppuka også?

Ja, det blir jo skikkelig spennende. Måtte ta en prat med min bror (Daniel, red. anm) som har vært med der tidligere for å få noen gode råd. Det blir et kjempetrøkk, og det gjelder virkelig å holde hodet kaldt, ikke legge press på seg selv, men prøve å få ut max i hvert hopp.

Til slutt, Johann. Du har jo hoppet i Altabakken og har hoppvenner Alta. Noen du vil hilse til igjennom Kronstadposten?

Ja, har selvsagt hoppet i Alta. Det lengste hoppet mitt her er på 92 meter, og jeg kjenner jo godt til familien Fred Ivar Opgård. Så hilser så mye og ønsker dem en flott julefeiring.

Vi takker så mye for intervjuet og ønsker lykke til videre i sesongen. Johann André Forfang vil vi nok høre mere til i årene som kommer!

 

Det norske laget til Engelberg:

Anders Bardal, Steinkjer Skiklubb

Anders Fannemel, Hornindal IL

Rune Velta, Lommedalen IL

Daniel André Tande, Kongsberg IL / FlyingTeam Vikersund

Philip Sjøen, Bækkelagets Sk/Kollenhopp

Johann André Forfang, Tromsø SK/Trønderhopp

Kommentarer

kommentarer