Inviterer skutere på gressplenen

Veteraner-6915

Jens Arvid Sivertsen, Yngvar Heitmann, Bengt Ove Mauno og Trygve Dragland inviterer til treff for alle typer veterankjøretøy på Altagårdsletta 30. august. Foto: Jørn Losvar


Stor økning av interessen for gamle skutere gjør at veteranklubben ønsker å samle de til stevnet sitt på gressplenen på Altagårdsletta 30. august.

Alta veterankjøretøyforening bruker å ha en utstilling på sensommeren på Altagårdsletta i tillegg til vårsleppet. Tidligere har det vært mest interesse om eldre biler og motorsykler i miljøet. Men den nye trenden for å ta vare på gamle skutere har økt kraftig de siste par årene og fått interesseklubben til å tenke litt nytt.

Mangeårig leder for veterankjøretøyklubben, Yngvar Heitmann, gleder seg over utviklingen av interessen for eldre kjøretøyer.

– En ting er at det blir flere kjøretøy og dermed folk i miljøet, ennå bedre er det at flere kjøretøy blir tatt vare på og sikret for ettertiden.

Hvorfor er det viktig?

– Kjøretøy er en veldig viktig del av vår nære historie som har vært med å forme samfunnet og livene våre. Hvem har ikke minner om en kjøretur i barndommen med traktoren til bestefar, skolebussturene til fotballkamper, skuterturer til fiskevann med familien eller mopedtiden som ungdom? Å se disse kjøretøyene vekker mange minner hos folk, derfor er de viktige.

Hva vil folk kunne få se på utstillingen?

– Gamle biler, motorsykler og andre kjøretøy som både har en lokal historie til området og dermed har påvirket mange i oppvekst og arbeidsliv. Det vil ikke bare være strøkne kjøretøy med blankpolert lakk og krom, her vil det nok være noen som i beste fall starter og går. Noen gjør vel ikke det engang, flirer Yngvar.

Blir det noe nytt dette året da?

– Ha-ha, her er ingenting nytt. Det er jo veteraner. Jeg ser jo at interessen for gamle skutere har tatt veldig av de siste årene. Særlig i Alta har det blitt mange som har gamle slitere og nyrestaurerte perler. Vi har hatt noen skutere utstilt på Altagårdsletta tidligere, men vet at de bare er en brøkdel av det som finnes i området.

Er det spesielt- interesserte fingernemme gubber med velfylte garasjer som skrur veteran?

– Det også, men sikkert ennå flere som bare eier noe og liker å vite om historien til kjøretøyet og se på det, kjøre en svingom for å høre lydene og pusse og gnikke. Og prate! Det finnes vel ikke mer ivrige og sosiale folk enn entusiaster. Dessuten er det jo utrolig mange artige historier å høre når det kommer nye til.

bilde 2

Kommentarer

kommentarer