Hverdagsengler

Mette Muller

Mette Holten Müller pakker matkasser for utlevering.


Det er mandags formiddag og det er kaldt. Bak vertshuset i Bossekop er Geir Romsdal, John Ragnar Nilson, Mette Holten Müller og Runar Terje Foslund i gang med å pakke esker med mat som skal kjøres ut til de i Alta som trenger en håndstrekning i hverdagen.

Maten som pakkes og kjøres ut er hentet hos Kiwi. Dette er varer som vil gå ut av dato om en dag eller to. Kiwi har holdbarhetsgaranti på alle varer i butikken – derfor blir varer som nærmer seg holdbarhetsdato fjernet og i Alta gitt til Frivillighetssentralen, Betania, Rop-teamet og Sisa. Mandag og torsdag er det Frivillighetssentralen som henter disse datovarene. Sisa henter tirsdag, onsdag og torsdag.

Det er 3. året Mette Holten Müller jobber som frivillig.

– Det gir meg mye glede å kunne hjelpe noen som trenger det, sier hun. – Noen ganger tar livet en uventet sving – da kan det være godt å vite at vi kan hjelpe hvis det skulle knipe om i en kortere eller lengre periode i livet.

– Noen kvier seg nok litt for å ta kontakt med oss, men vi forteller ikke til noen hvem vi leverer datovarene til, sier hun. Mette leverer også ut varer hjemmefra.

Runar Terje Foslund, leder ved Frivillighetssentralen, forteller at de har kjørt ut datovarer siden 2011, i tillegg til de andre oppgavene Frivillighetssentralen tar seg av. Vi kjører ut middag fra Vertshuset hver dag og noen av sjåførene kjører
4–500 km hver uke.

Lønna er middag på huset, sier Foslund, og det gir mange noe meningsfylt å gjøre i hverdagen.

IMG_2920

Leder Runar Terje Foslund roser alle de frivillige som jobber i Alta.


 

Mette Müller har en muskelsykdom som setter henne ut av spill noen dager.

– Jeg kan gjøre litt noen dager og da prioriterer jeg å gjøre dette – det føles godt, sier hun.

Mette og de andre hverdagsenglene jobber frivillig hver uke hele året så lenge det er behov for det.

John Ragnar Nilson Mette Holten Muller Geir Romsdal Runar Terje Fosslund

Fra venstre John Ragnar Nilson, Mette Holten Müller, Geir Romsdal og Runar Terje Foslund.

Kommentarer

kommentarer