Håvard Klemetsen satser mot VM i Lahti

Håvard_Falun_Eurosport

Håvard Klemetsen har bestemt seg for å ta to nye år som kombinertløper. (Foto: Morten Broks)


Kombinertløper Håvard Klemetsen har tatt valget: Han tar to nye år som kombinertløper. Det betyr at VM i Lahti 2017 er et av målene for 36-åringen.

Håvard Klemetsen (36) ble Norges beste kombinertløper i verdenscupen sist vinter med sin sjetteplass sammenlagt, noe som var karrierebeste. Nå har Kautokeino-mannen bestemt seg for å ta to nye år som eliteidrettsutøver.

 

Skadefri

– Jeg ønsker å fortsette toppidrettssatsingen mot nye mål og nye drømmer som stadig oppstår. Jeg er motivert, sulten og gira på å oppnå ny utvikling, og har tro på at jeg kan bli enda bedre, sier Klemetsen. Han peker på at han har vært frisk og skadefri det siste året – noe som har vært viktig for å kunne oppretthold nivået og for å kunne ta nye steg.

– Uten skader og sykdom er veien mot målene naturligvis lettere. Og det bidrar til å holde motivasjonen oppe.

 

Base i Tromsø

Klemetsen flyttet i høst nordover, fra Trondheim til Tromsø. Dermed kom Håvard og samboeren nærmere familiene i nord. Det mener han har vært positivt.

– For min del er det å ha base i nord ikke noen hindring i forhold til å ta nye steg. Jeg må se helheten i situasjonene. Nå får jeg mer tid med familien, samtidig som det blir full trøkk og fokus når jeg reiser på samling.

– Det er 100 prosent støtte på hjemmebane i min avgjørelse, noe som betyr utrolig mye for meg. Støtten rundt meg ellers føles også god, med mye folk i nord som følger med meg og kombinert. Det er mange rundt meg som er engasjerte og gir meg både energi og inspirasjon, forteller han.

 

Nyter toppidrettslivet

Klemetsen røper at han nyter å være toppidrettsutøver, og mener det er et privilegium å få drive idrett på dette nivået. Men det er så lenge rammebetingelsene er på plass.

– Gode samarbeidspartnere gjennom flere år har gjort det mulig for meg å satse på idretten. Uten gode samarbeidspartnere er det utenkelig å få til satsing på dette nivået.

– Dessuten er jeg stolt over å være en del av et prestasjonsmiljø og et supert lag som vi har i kombinert. Det er motiverende å være med på å utvikle et slikt miljø mot slutten av karrieren.

 

Gode erfaringer fra Lahti

Håvard Klemetsen har gode erfaringer fra det som skal være VM-arenaen i 2017. Ikke minst den store hoppbakken er en bakke han trives i.

– Jeg har vunnet seks av de sju siste hopprennene i denne bakken, så der trives jeg godt. Jeg er 38 år når VM arrangeres i Finland, og noen tenker kanskje det er en høy alder dersom målet er å prestere godt internasjonalt. Men de gode erfaringene fra VM-anlegget, et landslag med verdens beste treningskultur, en familie som støtter meg, gode samarbeidspartnere og troen på videre utvikling gjør at jeg ser frem mot dette mesterskapet, innrømmer 36-åringen.

 

Kommentarer

kommentarer