Harila ny Volvo-forhandler i Finnmark: – Men mister ikke trøkket på Toyota

Jørn og Leif

Salgssjef for Volvo, Jørn H. Pedersen, til venstre, og daglig leder hos Harila i Alta, Leif Rasmussen i Volvos nye avdeling.


 

Harila har overtatt som forhandler av Volvo i Finnmark med offisiell lansering i januar. For gamle og etter hvert nye Volvo eiere er dette ingen liten begivenhet. Og hos Harila er allerede salget i gang.

– Det er klart vi ser frem til offisiell åpning som Volvo forhandler. Nå er vi for så vidt allerede i gang med salget av nye biler fra Volvo, selv om vi ikke har gått ut med lansering, sier dalig leder, Leif Rasmussen hos Harila i Alta. Harila som har seks avdelinger jobber med oppgradering av verkstedene for å kunne ta i mot søta bror sin vel rennomerte doning. Volvo har et stort spekter av bilder noe som stiller store krav til verkstedkapasitet og utrustning. Det puttes stadig ny teknologi i bilene og Volvo er ikke noe unntak. Derfor er det også nødvendig å utdanne verkstedfolk til å kunne handle det nye merket. Så langt har Harila holdt seg til Toyota- og levd svært godt med det. Toyota selger fortsatt best i Vest Finnmark og avdelingen i Alta har ikke mistet mer enn 20% av nybilsalget i forhold til året før. Det er ikke dramatisk. Bilomsetningen har til alle tider vært utsatt for svingninger, og det er jo heller ikke rettferdig å sammenligne med et godt år. Toyota har pr. dags dato 14,9% av nybilsalget i Vest Finnmark.

Volvo med mange modeller

– I sin tid var Volvo en dyr bil. Mye har endret seg. Ser vi på V 40 så er det en liten og rimelig personbil. Volvo har biler i alle størrelser og prisklasser. Det er mulig å velge i et meget stort spekter. Kundene er alltid meget nøye på utstyret i bilen og her kan Volvo konkurrere svært godt, sier Leif Rasmussen som har fått frigjort plass til en egen Volvo avdeling. Og det er vel i grunnen ikke å røpe for mye når Rasmussen antyder at man nå også jobber med utvidelsesplaner. Her som i andre sammenhenger. Når Harila etter grundig vurdering velger å satse nytt så skjer det på skikkelig vis.

Fortsetter under bildet.

to nye modeller

To modeller av Volvo er allerede på plass. Glemmer ikke Toyotaen hvor mange flotte biler er linet opp.


 

Egen Volvo-stab.

– Vi ønsker ikke å ha noe halvgjort. Vi skal fortsatt selge Toyota med like stort glød og entusiasme som tidligere. Volvo får egen avdeling med egen stab på salgs-og verkstedsida. Det er selvsagt en kjempeutfordring å etablere en skikkelig verkstedavdeling for en modell som vi ikke har hatt befatning med tidligere. Fra januar skal imidlertid alt være på plass.

Stort ettermarked

Den nye satsingen hos Harila i Finnmark dreier seg selvsagt ikke bare om salg av nye biler. Allerede i dag eksisterer det et meget stort ettermarked siden det ruller rundt 2000 Volvoer i fylket som må inn til service og reparasjon. Rasmussen er meget vel inneforstått med at det kommer til å bli stillet store krav til verkstedkapasitet. Noen redsel for ikke å komme i mål til årsskiftet eksisterer likevel ikke.

Også trøkk på Toyota

– Selv om vi nå overtar Volvo er det ikke meningen å lette på trøkket som Toyota forhandler. Vi skal være like sterk og god på Toyota som tidligere, sier Leif Rasmussen som kan glede seg over den store interessen hybridbilen er omsluttet med. Toyota mener at el-bilen ikke er verdens fremtid med dagens batteriløsning. Derfor har man satset på hybrid, og vi ser at hybriden blir mer og mer populær. En gang i fremtiden kan selvsagt el-bilen bli mer egnet i miljøsammenheng, men det er nok sånn at andrehåndssalget av elbilen ikke har vært noen suksess,og det kan berøre miljøet meget sterkt å produsere batteriene til el-bilen i land uten vind- og vannkraft. Men dette er en annen diskusjon som ikke hører hjemme i vår sammenheng. Vi holder oss til vårt konsept og lever godt med det.

Seks avdelinger

Harila er ellers ingen nykommer i Alta. I 1988 etablerte konsernet seg i Bilco bygget (Sentrum Syd), og flyttet til Bukta i 1993. Harila har seks selvstendige avdelinger i Troms og Finnmark, og det er i Finnmark Harila nå blir ny Volvo forhandler.

nina jensen

Markedssjefen for hele konsernet, Nina Jensen, sitter i Alta. Flyttet til Alta fra Honningsvåg for åtte år siden.

Kommentarer

kommentarer