Geir Mathisen, den største aksjonæren i Arges: – 77 kveiler fra Alta til vestlandet

DSC_0331

Lasting og transport med i kveiler på lastebilen og hengeren i Bukta.


Arges i Alta er en av Norges største produsenter av fôrslanger. Denne uka hadde de en stor leveranse på hele 77 kveiler til Vestlandet i Bergens-området. Lasting og Transport AS frakter alle kveilene fra Arges produksjon på Aronnes til kaia i Bukta.

DSC_0271

Teknisk sjef Geir Mathisen foran ferdigproduserte forslanger som er ferdig kveilet. Alle disse skal fraktes til Bukta før de fraktes videre med båt til vestlandet.


Da vi var innom på onsdag var produksjonen i full gang, og flere kveiler hadde allerede blitt fraktet til Bukta. Men det var enda flere turer fra Aronnes til kaia i Bukta som gjenstod.

– Kveilene produseres fra bunnen av på vår fabrikk som ligger her på Aronnes, sier den største aksjonæren i Arges med en andel på 25,60 %, Geir Mathisen til Kronstadposten.

– Arges fôrslange benyttes innenfor lakseoppdrett til transport av fiskefor fra fôringsflåter til merder. Så Arges sin løsning er patentsøkt og eneste produkt som løser problemet rundt statisk elektrisitet som ellers er stort problem i konvensjonelle fôrslanger. Statisk elektrisitet øker forstøving av fôret når dette blåses over i merdene. Dette gir svinn under fôring fordi laksen bare spiser pellets og ikke støv, forteller Geir Mathisen.

– I tillegg lages en elektrisk ledende plasthinne innvendig i slangen samt en langsgående sektor av tilsvarende ledende materiale. Dette sikrer at de elektriske ladninger som vil oppstå pga friksjon mellom fôr og rørvegg ledes ut korteste vei til sjøen. Røkterne vil derfor ikke risikere «elektrisk støt» ved arbeid med slangen, sier han.

Jorun Fossmo Pettersen forteller til oss at verdien på denne sendinga er over 2 millioner kroner og at dette er Arges største samlede sending. – Det meste skal til Bergens-området, men noe skal losses av i Nordland, så derfor er det viktig at det ligger i riktig rekkefølge på båten, Kryssholm, i forhold til lossinga, sier Jorun Pettersen.

jorun fossmo

Jorun Fossmo Pettersen i Arges.


– Godt samarbeid med Arges

IMG_0475

Tor Charles Vekve i Lasting og Transport AS har et godt samarbeid med Arges når det gjelder frakt fra frabrikk til kai.

– Du kan på en måte si vi har døgnåpent, ler Tor Charles, vi har kommet fram til en avtale som er «spiselig» for begge parter, det innebærer at jeg må kjøre når leveransene er klare, også til ugunstige tider på døgnet. Vekve forteller videre at han er meget imponert over det eierne og de ansatte av Arges har fått til etter at de startet opp fabrikken. – Det står det virkelig respekt av, avslutter han.

Kommentarer

kommentarer