Fra «fjøsdrift» til Finnmarks største motorsenter

Scan-141202-0002

Bjørn Østlyngen, Ole Steinar Østlyngen og Viktor Wilhelmsen utenfor Alta Scooter & MC på Kronstad i 1991. Foto: Kjell Even Hågensen.


 

Alta Motorsenter AS ble startet opp av Ole Steinar Østlyngen i 1987 – hjemme i fjøsen på Kronstad. Da het bedriften Alta Scooter & MC. Siden den gang har sortimentet bare økt og bedriften har skiftet navn til Alta Motorsenter AS.

Ole Steinar Østlyngen startet sin karriere i en annen fjøs – han var ekstrahjelp hos Kalle Ellila under Fransbakken i 1982.
Da Ellila flyttet til Bukta i 1983, var Ole Steinar med som fast ansatt fram til 1987.

Etter hvert som Alta Scooter & MC vokste, kom behovet for større lokaler og bedriften etablerte seg i eget bygg på Aronneskjosen. I dag har lokalene på Aronneskjosen vokst fra 450 til 4000 kvadratmeter og Alta Motorsenter kan med rette kalle seg «Finnmarks største motorsenter».

Fortsetter under bildet.

Marius Andersen Karlsen klargjør bil

Marius Andersen Karlsen på verkstedet.

Utvidet sortimentet

I starten var det scooter, atv og motorsykkel som var hoved-satsingsområdene. I dag selger Alta Motorsenter også biler og har agentur på Kia, Peugeot og Mercedes Benz i tillegg til Arctic Cat scooter og ATV. Du finner også Nila-pulken, Fogelsta-tilhengere og Derbi-mopeder her. Videre tilbyr Alta Motorsenter utleie av biler, hengere, campingvogn, truck, hjullaster og gravemaskin.

Første driftsår etter oppstart lå omsetninga på 2,5 millioner kroner. I dag er det 28 ansatte i hel- og deltidsstillinger og omsetninga i 2013 lå på 119,4 millioner kroner. – Jeg tror vi havner på samme resultat i år også, sier Østlyngen.

Fortsetter under bildet.

Raymond Salamonsen Gunnar Halvorsen

Raymond Salamonsen (t.v.) og delelagersjef Gunnar Halvorsen.

Verksted og delelager

Ole Steinar har etter hvert fått med seg en rekke dyktige fagfolk på laget. På verkstedet er det i dag 10 dyktige mekanikere, og det er mange år siden han selv sto på gulvet i verkstedhallen. – Men det hender jeg tar noen gammeldagse spesialoppdrag, balansering av eikerter og sånn, sier Østlyngen med et smil. – Det er viktig å holde seg oppdatert, skal man henge med i utviklinga.

Verksmester på bil er Stig Frode Skansen og på scooter står Østlyngen, mens Odd Inge Haugen har ansvar for ettermarkedet. Gunnar Halvorsen styrer delelageret, her jobber også Karianne Wold og Ole Martin Guttormsen. Systemtekniker er Steven Strifeldt og klargjører er Tomas Vevang.

Fortsetter under bildet.

Skinnluer

Trine Østlyngen viser fram skinnluene

Butikk og salg

Butikkansvarlig Edel Jensen har vært hos Alta Motorsenter i
4 år. Hun er gjerne den første du treffer på om du stikker innom Alta Motorsenter, og rett bak henne sitter økonomiansvarlig Trine Østlyngen. Kundemottakere er Andreas Johansen, Erlend Tangen og Stig Frode Skansen. På salg er Eivind Mathisen, Espen Johansen og Jan Erik Johnsen.

– Vi har begynt å forhandle Kuoma vintersko til barn og voksne. Skoene er superlette og tilpasset vårt klima. Sko for hele familien, sier Trine Østlyngen. – Så har vi de flotte finske skinnluene som «alle bare må ha», scooterbriller fra Smith i alle prisklasser og scooterklær, selvfølgelig, både fra Scott, Klim og Arctic Cat. – Vi får ikke nevnt alt, sier Trine Østlyngen, som ønsker kundene velkommen innom Alta Motorsenter på Aronnes.

Les også: Folkebil i luksusklassen

IMG_7213

Eivind Mathisen og Håvard M. Eilertsen

Kommentarer

kommentarer