Felleskjøpet Agri

Lene Nilsen Trond Sætermo

Lene Nilsen og Trond Sætermo bak disken.


 

Felleskjøpet Agri åpnet sin nye butikk for to måneder siden. Butikksjef Mona Karlsen sier seg godt fornøyd etter to driftsmåneder i den nye butikken på 600 m².

Mona Karlsen Portrett

Mona Karlsen har 29 års fartstid i bedriften.


 

– Og for ordens skyld – alt det formelle er nå i orden, sier Karlsen. – Nå ser vi frem til vårsesongen, det er høysesong for oss, med mye folk i butikken. Allerede denne uka venter vi inn såjord og blomsterfrø – og neste måned kommer vårvarene inn, forteller Karlsen. – Det høres kanskje litt tidlig ut for oss her lengst nord, men vi må tilpasse oss litt etter resten av kjeden.

Mona Karlsen pauserommet

Det nye pause-/møterommet på Felleskjøpet har kanskje Altas flotteste utsikt.


Stabil arbeidskraft

Karlsen har jobbet 29 år på Felleskjøpet og hun er ikke den eneste i Alta som har lang fartstid i bedriften. Trond Sætermo har 31 år og Alise Esjeholm har holdt lokalene skinnende rene i hele 32 år. – Du kan trygt si at vi har stabil arbeidskraft og en trivelig arbeidsplass, sier Mona. I dag er de 10 ansatte som fordeler seg på butikk, lager og verksted, samt selgere på I-mek og traktor som dekker store deler av Finnmark.

ute utstilling

Vintervarer på utstilling utenfor butikken.


 

Utvidet åpningstid

Felleskjøpet Agri har utvidet åpningstiden med en time hver dag til glede for de som er tidlig oppe om morgenen. Nå åpner butikken klokken åtte og holder åpent til fem om ettermiddagen. Mona forteller at det er mange på markedet i dag som vil ha sin bit av kaka. Som faghandel må de kunne konkurrere med riktig vareutvalg til riktig pris.

– I den nye butikken har vi plass til flere varer og vareutstillinger, det er bra for kundene våre.

Mona Karlsen

Åpninga_foto olav nilsen

Fra åpningsdagen. Foto: Olav Nilsen.


 

Samvirke

Felleskjøpet Agri ble stiftet under navnet «Landhusholdningsselskapernes Fællesindkjøbsforening» allerede i 1896. Østlandsbønder synes det var fornuftig å opprette et samvirke for felles innkjøp. Siden den gang har samvirket vokst og eies i dag av 44000 bønder fra hele landet. På landsbasis omsettes det for 11,8 milliarder kroner og 2500 personer har sitt daglige virke innenfor konsernet. I Alta omsettes det for om lag 65 millioner kroner i året.DSC_0502 uttonet kopi

Kommentarer

kommentarer