Eventyrlig utvikling hos Mathisens Landbruksservice: Omsetter for 50 millioner

Tor-Einar

Tor-Einar Mathisen foran en av bedriftens nye bobiler.


Tor-Einar Mathisen kan med stor sinnsro si seg svært fornøyd med tingenes tilstand. De nye lokalene på Elvebakken tilfredsstiller alle behov. Så er da også butikk, lager og verksted utvidet med over 1000 kvadratmeter.

  – Joda, vi har fått det svært bra her, bedre enn mange kanskje trodde. Bare verkstedet er like stort som hele bygget på Sentrum, og i tillegg har vi over 1000 kvm å boltre oss på. Det blir plass til utstilling av biler og båter inne, og det blir svært god plass til rekvisita i stort utvalg så vel til biler som båter, sier Tor-Einar, sønn til Einar Mathisen som etablerte selskapet i 1976 basert på salg av traktorer.

Imponerende rekvisita og delelager

Tidlig på 80 tallet kom påhengsmotorene som et tillegg, og siden har det bare tullet på seg. I dag har Mathisens Landbruksservice AS båter, campingvogner, bobiler, utenbordsmotorer og et imponerende rekvisita og delelager så vel til båter som vogner og bobiler. Omsetningen har passert 50 millioner, og det er ingen grunn til å tro at det stopper her. I de nye omgivelsene ligger det absolutt til rette for skikkelig omsetningsøkning.

Båter, traktorer, vogner og bobiler

Bedriften selger LMC og Adria bobiler og vogner. Båtene teller Hansvik, Bella, Flipper og Aquador. I tillegg kommer stort sett alt som trengs i landbrukssektoren. Det ble nok til slutt absolutt nødvendig å komme inn i nye lokaler. Garasjen som Einar leide av en bonde i 76 blir stående som et nostalgisk minne fra en tid da svært mange gründere i Alta faktisk startet så pass beskjedent uten i det hele tatt å kunne drømme om den fremtiden som etter hvert åpenbarte seg i takt med all annen velstandsutvikling.

Arnfinn Olufsen

Delelagersjef Arnfinn Olufsen ekspederer Kvibybonden Torbjørn Johansen. 


Både nytt og brukt

I tillegg til nye bobiler og campingvogner har Mathisen et ikke så beskjedent lager av brukte bobiler og vogner. Tre nye bobiler står i utstillingshallen, mens 6-7 nye vogner er klar for kundene.

Alltid oppdatert

– Foruten brukt må vi ha nye vogner og bobiler. Vi skal ikke bare drive bestillingssalg, men kunne tilby kundene kjøp på dagen. Den tid er forbi da kundene ønsket å vente en måned eller to på den aktuelle bilen eller campingvogna, sier Tor-Einar.

10 ansatte

Mathisens Landbruksservice er for øvrig en skikkelig familiebedrift med ti ansatte. Og fortsetter dagens utvikling er det grunn til å tro at antallet hoder innenfor bedriftens vegger på Elvebakken må økes.

– I dag kan vi bare si oss vel tilfreds med de nye lokalene. Akkurat det har åpnet for en betydelig endret situasjon i forhold til tidligere. Vi er godt rustet til å møte fremtiden. Det er lenge siden den første traktoren rullet ut fra bondens  garasje.

Alf Harald Opgård

Mekaniker Alf Harald Opgård har fått inn en traktor. Verkstedet er faktisk like stort som hele bygget på Sentrum.

Kommentarer

kommentarer