Det blir spennende i Kuusamo til helga: Fannemel fant formen!

IMG_2329

Anders Fannemel i Harrachov sist vinter.


Anders Fannemel har ikke hoppet så godt i verdenscuprenn på to år som han gjorde forrige helg. I Klingenthal hoppet Fannemel lengst alle dager. På trening fredag ble det 146 meter. I lagkonkurransen på lørdag ble det 144 meter, der Norge ble nr 3 i konkurransen og på søndag ble det 143 meter i første omgang. Men det andre hoppet ble ikke like godt og Anders havnet på 4. plass. Kronstadposten har laget dette intervjuet med Fannemel etter at han kom til Norge fra Klingenthal på mandag.

Det var vanskelig å se av TV-bildene, hva skjedde i sistehoppet på søndag?

Hadde ikke den gode følelsen på hoppet, traff nok bra på kanten men bevegelsen igjennom radien var ikke perfekt. Var litt irritert på meg selv med det samme, for det var veldig nær full klaff.

Liker du deg i Klingenthal?

Ikke egentlig. Har slitt her tidligere år. Bakken skiller godt, og dersom man ikke behersker den så blir man straffet hardt.

Fornøyd med sesongåpningen?

Ja – det kjennest veldig godt! «Eg fekk en god start fredag og er godt nøgd med sesongstarten» sier den litt alltid blide unggutten fra Hornindal til Kronstadposten.

Hva med Kuusamo, er det en bakke som passer for deg?

Egentlig ikke. Bakken har et veldig bratt tilløp og en lang kul. Er viktig å holde balansen igjennom radien ut på hoppet. Men formen er jo god, så jeg er veldig spent. Hopper jo alltid for å vinne – det er dét
det handler om.

Har sesongforberedelsene vært gode?

Ja, selv om ikke resultatene på plast har vist så mye av det i sommer så har jeg trent godt både fysisk og teknisk.

Hva er årets målsetting?

Det er helt klart å være blant «topp 10» i WC + å kunne kjempe om pall-plass når mulighetene byr seg. Men klart, ser frem til «trøkket» i hoppuka og VM i Falun.

Hva med den nye bakken i Planica?

Ja, selvsagt! Sier mannen med verdens nest lengste skihopp på 244,5 meter. Håper virkelig at jeg klarer å bevare formen til skiflygning starter i Vikersund og Planica. Da skal det virkelig bli artig.

Du leser jo Kronstadposten som PDF-utgave. Fornøyd med avisen?

Ja, selvsagt. Men det er ikke alle plasser i Europa det er så godt nett. Har nok ikke fått med meg alt, men synes avisen er både flott og morsom. Liker godt at dere skriver om hopp.

Kronstadposten ønsker Anders Fannemel og resten av de norske hoppgutta lykke til denne helga og resten av sesongen. Etter Kuusamo er det verdenscup på Lillehammer neste helg. Det blir ekstra kjekt, sier Fannemel som for tiden bor i OL-byen. Den norske troppen til Kuusamo 28. og 29. november: Anders Fannemel, Tom Hilde, Anders Bardal, Anders Jacobsen, Rune Velta og Joachim Hauer.

Kommentarer

kommentarer