Avgjørende med en «samisk halvtime»!

DSC_0108

Per Edvard med «Fjell-tammukka’en». 


Forrige helg var Bjørn Østlyngen og Jan Kristensen i Mollisjok for å trekke garn sammen med Per Edvard Johnsen. Også Kronstadposten var til stede. Det var avtalt at vi skulle møtes ved «utløpet» kl 12:15.

Alle har vel hørt om et «akademisk kvarter»? Denne gangen gikk det «en samisk halvtime» før Per Edvard og kona Randi Varsi Johnsen dukket opp. Det skulle vise seg å være avgjørende.

Med det samme Per Edvard fikk ryddet vekk sne og is i fiskehullet så begynte det å røkke skikkelig til i garnet. Han sier med en gang at dette er stor fisk! Skikkelig stor! Men Per Edvard er jo en luring, så vi var nok ikke helt sikker med det samme. Men tvilen forsvinner fort. Fisken er så sterk at den må temmes med garnet. Per Edvard drar garnet opp på isen mens han forteller om «storingen» som gikk rett igjennom maskene for et par dager siden – det var bare et stort hull å se. Videre forteller han om den største ørreten som han har fått opp på isen i år, hele 8,7 kg. Den største røya hittil i år var på 2 kg. Totalt fisker Per Edvart 1000 kg fisk i året, mest røye.

Etter hvert kommer ørreten opp på isen og det er jo en kjempe! Nydelig fisk, lite hode og helt klart en ørret på opptur. Det ser vi med en gang og det er det aldri noen tvil om! Ørreten har gått i garnet helt nylig. Og dersom Per Edvard og kona hadde kommet til avtalt tid så hadde vi nok ikke fått denne fisken. Så det var helt avgjørende med «en samisk halvtime», eller om man vil så kan man vel si at Per Edvard og kona Randi var helt i rute, vi var jo på Iesjavri.

Ørreten som var en hannfisk ble tatt med til Nedre Mollisjok og filetert. Hodet ble selvsagt kokt, mens den ene filéen ble lagt i steikepanna. Som bildene viser er det vel ikke mulig å få dette til på en bedre måte? Per Edvart har gjort dette mange ganger – selvsagt. Det ble et nydelig måltid. Vi er syv personer til bords og knapt halve fisken ble spist. Det er vanskelig å få servert noe bedre enn en blodfersk tilberedt ørret av Per Edvard på ekte Nedre Mollisjok-vis. Dette kan Per Edvard Johnsen. Uforglemmelig!

Kommentarer

kommentarer

Én kommentar til “Avgjørende med en «samisk halvtime»!”

Det er stengt for kommentarer.