Asbjørn Simensen lovet dårlig scooterføre før jul og fikk 100% klaff igjen!

DSC_0881

I vår avis den 3. oktober presenterte vi vinterens sneresultater målt med aktiviv maur hos vår faste spåmann, Asbjørn Simensen i Stranddalen i Raipas. Resultatet var nedslående. Kun
73 cm sne skal det bli denne vinteren – og Asbjørn lovet oss også dårlig scooterføre før jul. Og slik har det blitt! Det må vel kunne kalles full klaff? 

Snefallet så langt viser at det er kommet 57 cm. Simensen, som har gjort forhåndsmålinger i mange år sier til Kronstadposten at utsiktene fremover heller ikke viser stort snefall. Hele januar blir snefattig – faktisk kommer det ikke sne før i februar/mars. Og etter målingene så skal det jo bare komme 16 cm til i løpet av vinteren – om dette holder vet vi selvsagt ikke men her må vi ta tiden til hjelp. Til sammenligning kom det hele 2,05 meter i Stranddalen på Raipas sist vinter. Men jeg «ser» lite nedbør og mange kalde dager denne vinteren, sier Asbjørn videre.

Hva med våren?

I og med at det blir lite sne så blir det nok gode fiskeforhold i elva før St. Hans. Vi må nok regne med en flomtopp i slutten av mai/tidlig i juni. Det er jeg ganske sikker på.

Til slutt ber Asbjørn Simensen oss å sende en hilsen gjennom
avisen. Til tross for hans spådommer om lite snø, ønsker han alle en hvit jul – samtidig som han håper leserne ikke beskylder han for å være rasist av den grunn.

DSC_0890

Kommentarer

kommentarer