Alta Motors selgere frykter ikke streng vinter: Kjempehall med brukte biler

morten haddal

Salgssjef Morten Haddal fra takluka i en av bruktbilene. I forrige uke solgte han og hans to kollegaer 15 bruktbiler.


Salgssjef Morten Haddal og hans to kolleger hos Alta Motor AS behøver ikke å fryse på fingrene når de skal demonstrere bruktbiler for kundene. Bruktbilhallen rommer 60 biler, store og små. Bare i forrige uke gikk det ut 15 biler til kunder rundt i landet.

– Det synes som om ikke alle i Alta er klar over at vi har en meget stor bruktbilhall, vel 1200 kvadratmeter. Her står bilen tørre og rene enten det regner eller snør. Alle kan lete og finne den bilen de ønsker seg. Det er bare å stikke innom. Vi har de fleste merker bruktbiler, sier salgssjef Morten Haddal som ikke uten stolthet kan vise oss hallen med 40 biler i forskjellige prisklasser og årganger. Han selger til hele landet. En bil ble solgt til en kunde i Oslo i forrige uke. Biler sendes med hurtigruta, andre med trailere. Etter å ha vært i bedriften i 24 år besitter han ingen liten erfaring på området. Han vet at det alltid har gått opp og ned i bilbransjen. Nå har det vært en downperiode i nybilsalget. Men salgssjefen mener at det er andre som sliter mer enn Alta Motor. Han og hans kolleger selger rundt 200 brukte og 150 nye biler på årsbasis.

Bruktbilene er plassert i hallen i kjelleren på Ica, mens nybilene har plass i Alta Motors «gamle» avdeling.

Volkswagen, Skoda og Audi

Alta Motor forhandler Volkswagen, Skoda og Audi. Det er bilmerker som alltid har hatt mange brukere. Skoda er jo heller ikke lenger et fullstendig østauoropeisk produkt, men bygges på samme plattform som Volkswagen og Audi.

Gode tradisjoner

Ved siste månedsskifte var Volkswagen på førsteplass i Alta i antallet nyregistrerte biler. Haddal karakteriserer Alta Motor som en bedrift med gode tradisjoner, selskapet har eksistert siden 1986. Men Volkswagen hadde for så vidt en historie i Alta også før dette.

Alltid fornyelse

– Nå kan man ikke leve av å være tradisjonsrik. Bransjen krever alltid fornyelse. Det gjelder å være våken for den virkelighet som omgir oss. Selv ikke bilsalget gjør seg selv. Men det er vel ingen hemmelighet at jeg mener at vi har et meget godt fundament i våre modeller, og det er vel også derfor at vi ligger så pass høyt på salgsstatistikken når det gjelder så vel nye som brukte biler, sier Haddal som bare kan understreke at de helt siden 1997 har kunnet invitere kundene til den store bruktbilhallen hvor alle som ønsker det kan gi seg god tid og velge blant de 40 bilene som nå er til salgs.

Slipper snømåking

– Her slipper vi å måke snø eller fryse på hendene i vinterhalvåret. Bilene er klare for utkjøring når som helst. Og nå som det går mot vinter gir jo også dette faktum positive vibreringer.

bruktbilhallen

Den store bruktbilhallen kan romme 60 biler. I dag har Alta Motor 40 biler inne i hallen.

Kommentarer

kommentarer