Aldri en ledig dag hos Roald Johansen: Fullfører nå prosjektet i Tømmerstien

Bjørn og Alf IsakDaglig leder, Bjørn Johansen, til venstre, og prosjektleder Alf Isak Bongo med skisse av selskapets boligprosjekt på Kronstad. 


 

Det er solide aktører som står for boligutviklingen i Alta. Roald Johansen AS bygger lavenergileiligheter på Kronstad i tre trinn. 11 av 28 leiligheter er allerede solgt. Alle leilighetene er Husbankfinansiert.

Ingen av de som har sin arbeidsdag hos Roald Johansen henger med hodet av mangel på oppdrag. Nå er andre byggetrinn i Tømmerstien på Kronstad under fullføring. I tredje byggetrinn som ikke er igangsatt, er en leilighet allerede solgt. Her som ellers har unge mennesker problemer med å skaffe egenkapital selv om Husbanken kommer inn med inntil 80% av kostnadene. Det er selvsagt mulig å finansiere leilighetene utenom Husbanken om det er et ønske. Husbanken tilbyr nominell rente på 3% og på rentenivået er det ingen privatbanker som kan konkurrere. Nå er det imidlertid like før Husbanken avvikler lån til denne type boliger. Husbankens rolle vil bli av en mer sosial karakter. På denne måten vil det bli svært fordelaktig å bruke statsbanken akkurat nå. Privatbankene vil aldri kunne konkurrere på rentesats.

20% egenkapital

– Husbanken forlanger 20% egenkapital. Det ligger i sakens natur at spesielt unge familier kan få problemer, men bankene gir lån som dekker restbeløpet dersom låntakerne er i sikker jobb og ellers kan vise til en ryddig økonomi, sier daglig leder Bjørn Johansen. Bjørn Johansen og prosjektleder Alf Isak Bongo besørger den daglige drift i forbindelse med prosjektet i Tømmerstien.

– Jeg tar meg av kaffekokingen, sier storsjefen selv, Roald Johansen spøkefullt.

Samarbeid med Coop

Prosjektet i Tømmerstien ved E6 på Kronstad er kommet i stand i et samarbeid mellom Coop og Roald Johansen. Leilighetene har parkering under nybygget til Coop, alle leiligheter med en eller to parkeringsplasser, alt etter eiers ønske. I tillegg har leilighetene stor utebod og et flott uteområde med lekeplass for barna. Husene nærmest veien har innglassa veranda.

Fra verandaen ser du bilene haste forbi, men uten å høre en eneste lyd. Det ble stillet meget strenge krav til støyskjerming fra myndighetene, og det ligger i sakens natur at beboerne skal slippe å høre støyen fra E6. Før godkjennelse ble det gjort svært mye i forbindelse med støyskjerming og veiomlegging. Det var ingen enkel vei til byggestart.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Hanne og Roald

Økonom Hanne Johansen og styreleder Roald Johansen foran dataskjermen bak skranken i det flotte kontorbygget.


 

Flott prosjekt

– Vi mener selvsagt at prosjektet i Tømmerstien, tidligere Tømmerveien, er et meget bra prosjekt så vel på det økonomiske som tekniske plan. Første byggetrinn omfatter 12 leiligheter og de to andre to ganger åtte. De minste leilighetene er to roms på 54 kvm., og de største tre roms på ca 90 kvm. Husbankens lave rente gjør bokostnadene akseptable, sier Bjørn Johansen som mener han har sine ord i behold når han karakteriserer leilighetene som de rimeligste i Alta. Han er for så vidt ikke redd for at han ikke får solgt alt som bygges. Folk vil kjøpe et ferdig prosjekt, og så fort leilighetene står klar for innflytting kommer alltid kjøperne. Området har jo også en attraktiv beliggenhet. Nå venter flere kjøpere på tur til å flytte inn etter hvert som leilighetene kan ferdigstilles. Akkurat det er en normalsituasjon.

Flere storprosjekter

Roald Johansen AS har de siste år vært opptatt med byggingen for Alta Boligbyggelag i Tollevika. Her fortsetter utbyggingen med samme styrke som tidligere. I tillegg har entreprenøren planer som omfatter 300 til 400 boliger i Smedgjerdet og Markveien. Utbyggingen i Markveien vil skje i en kombinasjon med nærings- og boligbygg. Hos Roald Johansen behøver ingen å frykte ledigheten de nærmeste årene.

Alltid et boligtilbud

– Vi ser alltid nye muligheter, og når det gjelder boliger synes det som om vi og andre i bransjen hele tiden vil kunne ha et tilbud til alle som står for befolkningsveksten i byen. Bare det vi har på beddingen i dag skal kunne dekke behovet til over 1000 mennesker, fastslår daglig leder hos Roald
Johansen AS, Bjørn Johansen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

en av boligene under byggingI Tømmerstien på Kronstad bygger Roald Johansen AS 28 leiligheter med inneparkering, uteboder, lekeplasser og andre fasiliteter. Alle leilighetene er Husbankfinansiert.

Kommentarer

kommentarer