Asbjørn og Bjørn Aksel takker for seg

Alta motor x 4

Asbjørn Henriksen, Rolf Gunnar Pedersen, Morten Haddal og Bjørn Aksel Rønquist.


 

 

Bjørn Aksel Rønquist begynte å jobbe hos Alta Motor 1. juli 1989 – da var han 18 år gammel. I dag, fredag 12. desember er siste dag på jobb – da har han jobbet i bedriften 26 år. Asbjørn Henriksen kunne 1. november skilte med 21 år i bedriften. Nå har han gått av med pensjon.

– Jeg kommer ikke til å savne all vaskinga, sier Rønquist, men jeg kommer til å savne alt det andre – gode kollegaer, miljøet og ikke minst julebordene. Når vi prøver å lirke ut av han noen historier er han meget hemmelighetsfull – nei, historiene og de gode minnene holder jeg for meg selv – alt egner seg ikke på trykk, humrer han.

Glad i bilkjøring

I tillegg til å vaske biler har han også vært ivrig å hente biler bedriften trenger – en måned var han hele sju turer på Gardermoen for å hente opp bil til Alta Motor. – Jeg liker å kjøre bil, sier han, mens kollegaene fleiper med at en Bodø-tur bare en en svipptur for Bjørn Aksel.

Starter budbilfirma

Nå har Rønquist tenkt å starte egen budbilvirksomhet, han har allerede bilen klar – men ikke navnet. Kanskje noen av KPs lesere har noen gode forslag til firmanavn? Meninga er at han skal være operativ i månedsskiftet januar–februar neste år. Aller først skal jeg ha en måned ferie i Thailand sammen med familien – det gleder jeg meg til nå, sier Rønquist.

Bjørn Aksel Rønquist

Bjørn Aksel Rønquist takker av etter 26 år på Alta Motor.


 

Pensjonist 

Asbjørn Henriksen har hatt ansvar for Alta Motors bensinstasjonsdrift helt til den ble lagt ned på begynnelsen av 2000-tallet. Siden da har han hatt ansvar for å bygge opp bedriftens bilutleiedel, som fortsatt er en veldrevet del av Alta Motor.

– Det har vært en reise som har vært helt fantastisk, sier Henriksen – men det er en tid for alt – nå er jeg innstilt på en pensjonisttilværelse. – Heldigvis bor jeg ikke lengre unna enn at jeg kan ta med meg hunden Luna en tur hit og ta en kaffekopp med gutta, det er jo det sosiale og kameratskapet jeg savner mest.

Asbjørn Henriksen

Asbjørn Henriksen, pensjonist etter 21 år jobb på Alta Motor.


 

Sover lenge

Henriksen, som alltid var tidlig på jobb, sier han har lagt seg til noen pensjonistvaner – jeg sovner så godt etter at klokka har ringt, ler han, det er kanskje ikke helt typisk for en mann i min alder. Nå har jeg også hatt tid til å restaurere huset, sier han.

– Vi må takke begge for godt samarbeid og ønsker dem begge lykke til – vi har satt pris på å ha dere her, sier kollegaene Morten Haddal og Rolf Gunnar Pedersen.

asbjørn og bjorn aksel

Kommentarer

kommentarer