Matglede til alle

Jan og Silje_1

Speket og røkt reinsdyrlår, spesialiteter fra Villmarkskokken.


 

Jan har jobbet som kokk helt siden tidlig på 90-tallet. Han har også tidligere drevet samme konsept som villmarkskokken. Silje er utdannet baker, konditor, kokk og har også jobbet som servitør.

Siljes startet i det små med kakebaking for familie og venner men det ble snart til mer enn bare hobby.

Lokale varer

Nå satser de på å videreforedle lokale råvarer i den gamle bakste-stua etter Siljes bestemor. På knappe 35 kvadratmeter tryller de frem husmannskost for lokale ganer. – I begynnelsen var det bare catering – men vi merket snart at det var behov for selskapslokaler, derfor samarbeider vi med Eirik Nilsen på Holmen Husky. Vi lager og serverer maten i de nye flotte lokalene til Nilsen på Holmen i Raipas. Vi kan også holde kurs for bedrifter eller en vennegjeng i matlaging eller slakting/partering av kjøtt for et jaktlag, forteller Hermansen. Ønsker man andre naturopplevelser, for eksempel hundekjøring eller badestamp, ordner vi det også i lag med våre samarbeidspartnere.

Jan Hermansen

Jan viser frem spekefjøla.


 

Alle skal få

Vi ønsker at alle skal få de gode smaksopplevelsene, derfor har vi ikke satt noen nedre grense på hvor mange vi lager til. – Skal du på hyttetur og ikke ønsker å lage mat hele helga, kan du bestille den hos oss. – Det er ikke alltid lønnsomt å levere i småskala, men vi ønsker å gi matglede til alle. – Og vi serverer ikke maten på engangstallerkener, vi prøver så langt det lar seg gjøre å bruke naturlige produkter – derfor bruker vi mye fjøler og trefat hos oss, sier Hermansen.

Jungeltelegraf

Villmarkskokken har egen nettside og Facebook-side. Facebook er jo den nye «jungeltelegrafen» nå om dagen – og vi selger en god del via anbefalinger fra andre fornøyde kunder. Etter vår første annonse i Kronstadposten økte antall klikk på hjemmesida vår med 2500 den første helga – så det lønner seg å annonsere.

Julestria

De er travle tider nå i desember med julebord og jule-catering og den lille bedriften er nesten helt fullbooket frem til jul. Når vi besøker dem mandag formiddag er det varebestillinger og leveranser som står på programmet, julegave til «den som har alt» kan du få her, sier Silje, mens hun vakumpakker en fjøl med tørket reinhjerte og en kniv. – Denne skal dere få til Kronstadposten, sier hun, det er vel en fin premie.

Bygger nytt

Når tingene roer seg engang ut på nyåret er planen å bygge nytt tørkerom og røykerom i tilknytning til bakstebua. Fremtidsdrømmen vår er at vi med tiden kan bygge egne lokaler for selskap, kurs og konferanse, men foreløpig har vi et godt samarbeid med Holmen Husky.

Til kronstadposten

Silje med vakuumpakket julegave. Se konkurranse i fredagens papirutgave .

Kommentarer

kommentarer