50 år med maling

Bygget

Brødrene Ek i Bukta.


Brødrene Ek i Bukta har drevet malerbedrift i 50 år. Det var brødrene Jon, Oliver, Ernst og  Nils Ek som startet firmaet «Malerne Brødrene Ek» i 1965, og året etter åpnet butikken i Bukta.

Før den tid het det «Malerne Ek og Eriksen», dette var en ren håndverksbedrift som blant annet hadde oppdraget med å male Alta bru. En periode var navnet «Brødrene Ek Fargehandel» før bedriften i 1984 stiftet AS og tok navnet Brødrene Ek AS.

John Ingar Ek Boine

Daglig leder John Ingar Ek Boine.


Bedriften har hele denne tiden vært i familien. I dag er det
4. generasjon Ek som driver bedriften. John Ingar Ek Boine har vært daglig leder siden 2012. Ek Boines oldefar Anders Ferdinand Ek, født i 1898, var også maler, så her holdes gamle familietradisjoner i hevd. Dessuten har Rosa Ek og Åse Mette Lomeland trått sine barnesko i butikken. De fikk lov å stable 1/3 bokser med maling og syntes det var stort. Da jentene var gamle nok til å begynne å arbeide på ordentlig, var det naturlig å starte i butikken. Begge ble ansatt tidlig på 80-tallet, og har kun hatt 3–4 års opphold for å ta videreutdanning.

I dag er det fire damer i butikken til Brødrene Ek, i tillegg til Rosa og Åse Mette jobber Tove Masvik og Therese J. L. Jakobsen. Sistnevnte er også interiørkonsulent og tar oppdrag både for private hjem og offentlige bygg.

Ansatte i butikken

Fra venstre: Rosa Ek, Åse Mette Lomeland, Tove Masvik og Therese J. L. Jakobsen.


– Kundemassen har endret seg

gjennom årene, nå pusser damene opp selv, derfor har vi mange damer innom butikken i motsetning til for 30 år siden, forteller Ek, som tenker på å ta inn et lite sortiment med fliser, det er nesten det eneste de ikke kan tilby i dag.

Brødrene Ek tilbyr også håndverkertjenester og har ni håndverkere ute på oppdrag til en hver tid. De utfører alt fra gulvlegging til maling og tapetsering. – Eller alle typer overflatebehandling, sier Boine Ek, som egentlig er utdannet rørlegger.

Brødrene Ek omsatte i 2014 for ca 20 millioner kroner.

Åse Mette

Åse Mette Lomeland med et lite utvalg interiørartikler.

Kommentarer

kommentarer