400 «hoder» i arbeid

IMG_0351

Jostein Thomassen, Rainer Rødberg og Håvard Bjørnstad fra videregående skole.


 

For å arrangere årets Borealis Vinterfestival vil over 400 personer være involvert i arbeidet i kortere eller lengre perioder. 

Alle 10. klassene ved ungdomskolen har vært i sving, det samme har transportfag, byggfag, elektrofag og design og håndverk på videregående – til sammen 200 lærere og elever.

Tor Helge Reinsnes Moen, kultursjef i Alta kommune, forteller at de kjøper mange tjenester hos lokale entreprenører i forbindelse med festivalen. Blant annet er det kjørt store mengder med snø og is fra omegnen inn til Alta sentrum.

tor helge

Kultursjef Tor Helge Reinsnes Moen.


 

– Det er mye grovarbeid som må til før vi kan åpne festivalen 5. mars, men vi er godt i rute. Det er kjørt 40 lastebillass med snø og vi har kjøpt isblokker for mellom 120–130 000 kroner, forteller Moen, dessuten var det lite snø før jul, så vi produserte 20 lastebillass med snø i Kaiskuru, i tilfelle vi skulle trenge det.

IMG_0356

Laila Kolostyák, iskunster.


 

 

Alta kommune bruker 500 000 kroner på Borealis Vinterfestival og festivalen får om lag 700 000 kroner i pengestøtte fra forskjellige instanser og organisasjoner, pluss alt det næringslivet i Alta legger i festivalen. Nå holder iskunstneren Laila Kolostyák og skoleelever fra videregående på med innspurten sammen med Halde Industrier AS. – Maskinførere fra Kronstad er ekstra flinke til dette, skryter Kolostyák.

IMG_0357

Halde Industrier AS gjør «grovarbeid» for iskunstneren.

Kommentarer

kommentarer