22 norske hoppere til Lillehammer

DSC_0140_1

Simon Ammann og Tor Håkon Solheim på plass i Kuusamo forrige helg.


 

Norges Skiforbund sender totalt 22 hoppere til helgas renn på Lillehammer. Fredag hopper jentene i den lille bakken mens det er renn for gutta på lørdag og søndag i den store bakken. Sportssjef Clas Brede Bråthen er mest spent på hva jentene kan prestere. Han sier i en pressemelding at Gyda Enger, Maren Lundby, Anette Sagen og Line Jahr har dokumentert topp fem plasseringer. Men det er flere bak der, bl.a altajenta Anna Odine Strøm.

Alexander Stöckl har vært landslagstrener for Norge fra mars 2011, og vi tok en prat med han i Kuusamo sist helg. Der sa landslagstreneren til Kronstadposten at en skihopper aldri blir utlært og er stadig i en prosess for å bli bedre. Stöckl bekreftet også at hele laget har trent bedre teknisk og fysisk foran denne sesongen.

Fortsetter under bildet.

DSC_0288

Håkon Nilsen i samtale med landslagstrener Alexander Stöckl i Ruka.


Når Stöckl starter som trener for det norske landslaget stod det i norske aviser at de norske hopperne måtte øke styrken med 15% de neste årene. Vi hadde en prat med han i går, og vi spurte treneren om de norske hopperne nå er like fysisk sterk som utlendingene? 

Ja, de beste er det. Men i gjennomsnitt ligger vi litt under på testene.

Er det innført nye treningsmetoder i år, eller er det justert på mengde?

Det er ingen nye treningsmetoder i år, men det som er spesielt er at vi har justert treningen mere individuelt etter behovet til hver enkelt utøver.

Fannemel nr. 4 i WC sammenlagt så langt,
overraskende?

Ja, det er litt overraskende. Og spesielt at han leverte så gode resultater i både Klingenthal og Kuusamo. Som er helt forskjellige bakker. Det lover godt for sesongen som har mange spennende skirenn.

Pallplass i helga? Hvem?

Det er vår målsetting, ser jo ut som Fannemel blir mannen. Har jo vært lengst på trening. Men trur nok også at Bardal nå tar et steg videre. Rune Velta hopper jevnt bra med er nok nok ikke god for pallen ennå.

Ammann og Kasai på toppen av pallen, de vet hva som behøves?

Ja, de har erfaring. Blir bedre og bedre, litt som gammel vin! Det er jo imponerende, spesielt med Noriaki Kasai som er 42 år. Simon Ammann er jo ikke fullt så gammel. At han skulle gjøre det godt i Kuusamo var ikke så overraskende for meg, er nok mere spent på han når det skal hoppes i bakker med lavere fart.

Hva med Johann Forfang fra Tromsø, han har hoppet godt på trening denne uka?

Det har han, og vi har jo tatt han med på nasjonal kvote til rennet på lørdag. Blir spennende å se, vi har jo en god bredde med mange unge som kommer nå.

Vi takker for intervjuet, og ønsker lykke til i sesongen som inneholder VM i Falun, VM i skiflyging i Kulm i tillegg til skiflyging i Vikersund og Planica. Og hopp-uka selvsagt. Aleksander Stöckl sier at han leser Kronstadposten som PDF, og synes det er en flott avis samtidig som han ber oss hilse til hoppvenner i Alta.

Disse stiller på Lillehammer:

Menn

Anders Bardal, Steinkjer Skiklubb

Anders Fannemel, Hornindal IL

Tom Hilde, Asker Skiklubb

Anders Jacobsen, Ringkollen Skiklubb

Joachim Hauer, Bækkelagets SK/Kollenhopp

Rune Velta, Lommedalen IL

Andreas Stjernen, Sprova IL

Daniel Andre Tande,
Kongsberg IL/FlyingTeam Vikersund

Kenneth  Gangnes, IL Kolbukameratene/
Lillehammerhopp

Espen Enger Halvorsen,
Eidsvoll Værks SK/Lillehammerhopp

Robert Johansson, Søre Ål IL/Lillehammerhopp

Johann André Forfang, Tromsø SK/Trønderhopp

Kvinner

Gyda Enger, Hernes IL

Line Jahr, Vikersund IF

Maren Lundby, Kolbukameratene

Anette Sagen, Helfjell UL Skigruppe

Anna Odine Strøm, Alta IF

Marte Skinnes, Ivrig, IL/ Flying Team Vikersund

Sara Melø, Namdalseid IL/Trønderhopp

Karoline Røstad, Skogn IL/Trønderhopp

Tonje Bakke, Elverum Hopp

Anniken Mork, Ready Team Kollenhopp

 

Kommentarer

kommentarer